Nog een paar nachtjes slapen…

En je nieuwe bed wordt bezorgd! 🙂
Weet je al wat je moet doen om het ons en jezelf zo makkelijk mogelijk te maken?

KAN MIJN BED WEL DOOR HET TRAPGAT?

Vaak is de slaapkamer groot genoeg voor een bed… maar hij moet er natuurlijk ook nog komen! Het is ook belangrijk te meten of je nieuwe bed daadwerkelijk door de deur en/of het trapgat past. Als je een recht trapgat zonder draai hebt, is dit meten niet zo moeilijk. Met de lengte- en breedtemaat van het bed en een meetlint kom je een heel eind. Maakt je trapgat een draai? Opgelet! De rekensom is in dit geval iets lastiger. Een bed neemt gekanteld immers meer ruimte in en we hebben het over een 3 dimensioneel voorwerp dat omhoog moet. Hoe meet je het trapgat dan?

Trapgat met draai opmeten

Neem een duimstok of iets anders van 2 meter lang (of de breedte van het hoofdbord) en loop de trap op, totdat de stok de muur voor je raakt. Draai de stok dan in de juiste richting totdat hij 25 centimeter van de zijmuur af is. Kijk of de stok de draai kan maken met behoud van deze 25 cm tussenruimte. Past het (net) niet? Haal de trapleuning eraf. Als het echt niet gaat, is het raam misschien nog een optie. Veel huizen hebben aan de voorkant een zogenaamd ‘verhuisraam’.

Test met karton

Niet zo handig met meten of toch nog onzeker of het past? Ga aan de slag met schaar en karton. Door een stuk karton in de juiste afmeting te knippen en te proberen of dit door de deur en het trapgat past, test je of het met jouw boxspring ook gaat lukken.